Sprawozdanie Zarządu z działalności UKS "SANCHIN" w 2009 roku

Piotr Wysocki UKSSanchin

30 marca 2010    00:21

SPRAWOZDANIE ZARZĄDU z działalności Uczniowskiego Klubu Sportowego SANCHIN za okres 01.01-31.21.2009 r.

W wymienionym okresie oprócz regularnych treningów, zgodnie z programem sportowym członkowie klubu uczestniczyli w niżej wymienionych aktywnościach:

• w dniu 11.01.2009 r. zawodnicy wspierali (zresztą jak co roku) organizację i przeprowadzenie XVII Finału WOŚP. Nasi członkowie zbierali datki oraz uczestniczyli w pokazie;

• w dniu 14.02.2009 r. w sali gimnastycznej Szkoły Podstawowej nr 1 w Markach UKS ?SANCHIN? zorganizował i przeprowadził
I Mazowiecki Turniej Goju Ryu Karate Do. W zawodach uczestniczyło 45 zawodników z Płocka, Stargardu Szczecińskiego i Marek.
Nasi reprezentanci zdobyli: 4 złote, 3 srebrne i 6 brązowych medali.

• w dniach 20 ? 22 marca 2009 r. nasz klub był współorganizatorem Międzynarodowego Seminarium Szkoleniowego Goju Ryu Karate Do Goju Kai w Lubinie, w treningach udział wzięło 75 zawodników m.in. z Japonii, Anglii, Niemiec, Węgier, Słowacji, Angoli
i Polski. Swoje umiejętności pod okiem Mistrzów z Japonii szlifowało 55 posiadaczy stopni mistrzowskich. Pięcioro Polaków po pozytywnie zdanym egzaminie uzyskało wyższy stopień Dan;

• w dniu 29.03.2009 r. zawodnicy UKS ?SANCHIN? uczestniczyli w części artystycznej ? wykonując pokaz na I Ogólnopolskim Mareckim Turnieju Dzieci w Judo, który odbył się w Zespole Szkół Nr 2 w Markach, a którego organizatorem był Uczniowski Klub Sportowy ?Joker?;

• w dniu 30.05.2009 r. w Szkole Podstawowej nr 1 im. Kornela Makuszyńskiego w Markach odbył się Festyn z okazji obchodów Międzynarodowego Dnia Dziecka, w trakcie festynu zawodnicy naszego klubu wykonali pokaz technik Karate Goju Ryu m.in. Kihon, Kata Gekisai Ichi i Kihon Ippon Kumite oraz fragment treningu
na przyrządach;

• w dniu 06.06.2009 r. w parku miejskim w Markach po raz kolejny wystartował festyn pod nazwą ?PRZYSTAŃ MARKI?. Jednym z punktów bogatego repertuaru artystycznego był pokaz przygotowany przez zawodników Uczniowskiego Klubu Sportowego ?SANCHIN?. Młodzi adepci Karate Do zaprezentowali przed publicznością swoje umiejętności wykonując techniki podstawowe
i kombinacje oraz walki aranżowane;

• w dniach 6 ? 7.06. 2009 r. nasz klub wspierał organizację oraz uczestniczył (10 zawodników) w I Seminarium Szkoleniowym Goju Ryu Karate Do Seiwa Kai, które odbyło się w Siedlcach, a którego organizatorem było Policyjne Towarzystwo Sportowe;

• w okresie 20 - 30.07.2009 r. w Wałczu odbył się II Ogólnopolski Letni Obóz Goju Ryu Karate Do Seiwa Kai. Organizatorem był UKS ?SANCHIN?, w trakcie trwania obozu zawodnicy dwukrotnie wykonali pokazy technik Goju Ryu Karate Do dla mieszkańców miasta Wałcz.
W trakcie obozu odbył się Turniej w Kata, w którym nasi zawodnicy zdobyli: 3 złote, 4 srebrne i 7 brązowych medali;

• w miesiącu wrześniu i październiku Uczniowski Klub Sportowy ?SANCHIN? prowadził bezpłatny Kurs Samoobrony dla kobiet pod nazwą ?BEZPIECZNA KOBIETA?, inicjatywę popieraną przez Burmistrza Miasta Marki i prowadzoną pod jego patronatem;

• w listopadzie 2009 r. po prawie półtorarocznych staraniach UKS ?SANCHIN? uzyskał status organizacji pożytku publicznego.

W wymienionym okresie klub zorganizował także 2 egzaminy na stopnie uczniowskie kyu, w trakcie których 52 zawodników poniosło swoje kwalifikacje.

W roku 2009 Zarząd Klubu dwukrotnie zgłosił aktywności UKS do Konkursów na realizację Zadania Publicznego, aktywności po pozytywnym rozpatrzeniu spowodowały uzyskanie pomocy w postaci wsparcia realizacji zadania publicznego przez Mazowieckiego Kuratora Oświaty i Urząd Miasta Marki. W miesiącu wrześniu zwrócono się
z wnioskiem do Burmistrza Miasta Marki o wsparcie UKS ?SANCHIN?
w realizacji planu aktywności na rok 2010.

W 2009 roku Klub odbył 1 Walne Zebranie Sprawozdawcze,
w trakcie którego przyjęto sprawozdanie Zarządu Klubu z działalności Klubu w 2008 roku oraz sprawozdanie finansowe za rok 2008. W dniu 10.08. odbyło się Nadzwyczajne Walne Zebranie, w trakcie którego członkowie jednogłośnie przyjęli zmiany w statucie Klubu zmierzające do uzyskania statusu organizacji pożytku publicznego.

W wym. okresie Zarząd wydał 6 Uchwał i przyjął w poczet członków zwyczajnych klubu 7 kandydatów z prawem wyborczym, oraz 14 BEZ PRAWA WYBORCZEGO, skreślono z listy członków klubu
2 członków.
Razem na dzień 31.12. 2009 r. klub liczył 91 członków.
Na tym działalność statutową w roku 2009 zakończono.

Prezes
UKS ?SANCHIN?
mgr Monika Wysocka

Komentarze:

Zastrzeżenie

Opinie publikowane na łamach Portalu Społeczności Marek są prywatnymi opiniami piszących — redakcja Portalu nie ponosi za nie żadnej odpowiedzialności.
Osoby publikujące w artykułach lub zamieszczające w komentarzach wypowiedzi naruszające prawo mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną.

ACTIVENET - strony www, sklepy internetowe - Marki, Warszawa

skocz do góry